fbpx

Verandering begint bij jezelf en als jij verandert,

verandert de wereld om je heen vanzelf met je mee.

ONZE MISSIE:

U de mogelijkheid geven om mooie en moderne boeketten te kopen. Geïnspireerd door de natuur en samengesteld uit lokale bloemen.

ness paternoster, vanessa paternoster, nes klorofyl , ness boeket de fleurs
Hallo, 
Ik ben Ness, ik ben al meer dans 20 jaar bloemist.
Ik ben al een tiental jaren bloemenontwerpster met Klorofyl Flower Design en sinds een paar jaar ben ik eco-florist met Boeket de Fleurs.

Wat is een eco-florist?

Een eco-bloemist is een bloemenartiest die op een dag wakker wordt met een zot idee: “en mocht ik nu mijn leven een beetje ingewikkeldermaken?” Transport, pesticiden, verpakkingen, werkomstandigheden, grijze energie… de eco-florist begint met de volledige bloemenindustrie in vraag te stellen.

Daarna, omwille van de afdwalingen van de sector waarin hij werkt, begint hij snel zich schuldig te voelen deel uit te maken van deze nefaste keten. Deze bevindingen zullen hem ‘s nacht achtervolgen en hij zal zijn hoofd breken om een manier te vinden mooie en duurzame boeketten te maken met een maximaal respect voor het milieu.

Ik wil niet de beste zijn

maar ik doe mijn best om beter te zijn voor de wereld

boeket de fleurs - schéma - je suis éco-fleuriste

Waarom kiezen voor duurzame bloemen?

Sinds enkele jaren zetten we ons in om te leven en te consumeren volgens het ritme van de seizoenen, om lokale produkten te kopen, uit duurzame of biologische landbouw, met weinig verpakking. Dus waarom niet dezelfde reflex voor bloemen en planten?

Omdat snijbloemen ons natuurlijk kwetsbaar lijken, is het moeilijk om ze voor te stellen in een context van geglobaliseerde landbouw, met chemische behandelingen en gekoelde transport.

De meeste bloemen komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Kenia, Ethiopië, Ecuador, Colombia…

Per vliegtuig vervoerd naar de Nederlandse groothandelsmarkt van Alsmeer, waar de productie van over de hele wereld door heel Europa wordt verzonden.

De industriële productie van snijbloemen is bijzonde intensief aan bestrijdingsmiddelen: volgens het CBS wordt per hectare maïs 6,9kg bestrijdingsmiddelen gebruikt tegen 86kg per hectare voor rozen en bijna 100kg voor een hectare leliebollen.

Industrieel geproduceerd, vormen snijbloemen en bedreiging voor de mensen die er dagelijks mee omgaan, tuinder natuurlijk maar ook bloemisten.

“We denken er niet aan wanneer we een mooe boeket rozen aanbieden, dat we een geschenk geven dat giftig is voor de natuur. Die bloemen zijn gevuld met pesticiden, fungiciden en conserveermiddelen. Vervoer per vliegtuig, glastuinbouw, bezetting van landbouwgrond,… bloemen kopen is absoluut geen onschadelijke daad voor de planeet.   Sofia Cotsoglou

Contacteer ons

Copyright 2020. No part of this publication may be reproduced in any possible form without specific written permission of Klorofyl Flower Design. All products , designs, prices and text can change due to production processes . All rights reserved . Boeket de Fleurs products are handmade , wich makes each product unique.

je suis éco-fleuriste - boeket de fleurs - mascotte

MADE WITH LOVE BY NESS

BOEKET DE FLEURS by KLOROFYL
Dorpsstraat 7a
1640 Sint Genesius Rode
Tel: 02/461.04.00
www.klorofyl.be
info@boeketdefleurs.be

MON: closed
TUE: 12:00-18:00
WED: 10:00-18:00
THU: 12:00-18:00
FRI: 10:00-18:00
ZAT: 10:00-18:00
SUN: 10:00-13:00