fbpx
Ness - je suis éco-fleuriste - boeket de fleurs

Over ons

Hallo,

Mijn naam is Ness, ik ben al meer dan 20 jaar bloemist en sinds een paar jaar ben ik een eco-bloemist.

Maar wat is een eco-bloemist?

Een eco-bloemist is een bloemenartiest die op een dag wakker wordt met een zot idee: “en mocht ik nu mijn leven een beetje ingewikkelder maken?” Transport, pesticiden, verpakkingen, werkomstandigheden, grijze energie… de eco-bloemist begint met de volledige bloemenindustrie in vraag te stellen.

Daarna, omwille van de afdwalingen van de sector waarin hij werkt, begint hij snel zich schuldig te voelen deel uit te maken van deze nefaste keten. Deze bevindingen zullen hem ‘s nacht achtervolgen en hij zal zijn hoofd breken om een manier te vinden mooie en duurzame boeketten te maken met een maximaal respect voor het milieu.

Hoe werk ik op een duurzame manier?

 

Belgische bloemen:

Om het jaar rond bloemen aan te bieden, haal ik mijn bloemen enkel bij Belgische producenten. Mijn aankopen worden zeker beïnvloed door de manier van produceren maar ecologische producten die niet in serres worden gekweekt zijn zeldzaam. Zelfs mijn groene bladeren en takken zijn Belgisch, dus sorry, zolang de koala niet het symbool is van België vindt u geen eucalyptus in mijn Boeket de Fleurs.

 

Bio en Slow bloemen:

Vanaf dat de lente haar werk heeft verricht koop ik ook bio en slow (doordachte kweek) bloemen aan.

 

Gedroogde bloemen:

Ik werkt niet met de gedroogde bloemen die je gewoonlijk in de winkels vindt. Zelfs al zie ik die graag, ze werden gedroogd, behandeld en getint met chemische producten en dus droog ik liever mijn eigen niet-verkochte bloemen om hen een tweede leven te schenken.

 

Zo weinig mogelijk verpakking:

Wanneer mogelijk en afhankelijk van de vraag van de klant, vermijd ik mijn Boeket de Fleurs te verpakken, maar ik heb altijd gerecycleerd (en recycleerbaar) papier ergen in een hoekje liggen, indien nodig.

 

Geen steekschuim:

Oasis steekschuim zit vol petroleum, dus ik doe liever zonder. Enkel voor de uitvaart bloemstukken gebruik ik er een minimum, daar ik nog geen alternatief heb gevonden.

Waarom?

 

boeket de fleurs - schéma - je suis éco-fleuriste

We denken er niet aan wanneer we een mooi boeket rozen aanbieden,  dat we een geschenk geven dat giftig is voor de natuur. Die bloemen zijn gevuld met pesticiden, fungiciden en conserveermiddelen. Vervoer per vliegtuig, glastuinbouw, bezetting van landbouwgrond… bloemen kopen is absoluut geen onschadelijke daad voor de planeet.

De oplossing? Bio en lokale bloemen.”   Sofia Cotsoglou

Volg mij op INSTAGRAM …

Contacteer mij

Copyright 2020. No part of this publication may be reproduced in any possible form without specific written permission of Klorofyl Flower Design. All products , designs, prices and text can change due to production processes . All rights reserved . Boeket de Fleurs products are handmade , wich makes each product unique.

je suis éco-fleuriste - boeket de fleurs - mascotte

MADE WITH LOVE BY NESS

KLOROFYL FLOWER DESIGN

Dorpsstraat 7a

1640 Sint Genesius Rode

Tel: 02/461.04.00

www.klorofyl.be

info@boeketdefleurs.be

MON: closed
TUE: 12:00-18:00
WED: 10:00-18:00
THU: 12:00-18:00
FRI: 10:00-18:00
ZAT: 10:00-18:00
SUN: 10:00-13:00